Binnen de groep met effen foamplaten hebben we twee hoofdgroepen:

EVA  foam
De EVA foam die wij in ons assortiment hebben is van hoge kwaliteit en voldoet aan de Europese kwaliteitseisen. Ethylene Vinyl Acetate foam, oftewel EVA Foam wordt gebruikt voor heel veel verschillende toepassingen. Zoals Kostuums voor COSplay, Martial Art, Fantasyevents, Steampunk etc. Natuurlijk worden de foammaterialen ook gebruikt in allerlei andere hobbyprojecten, knutselwerk, en kunstobjecten. Ook in de autobranche worden evafoamplaten gebruikt.

Eva foam wordt ook wel hobbyrubber, crepla, en knutselfoam geoemd. Deze foam is licht van gewicht, duurzaam en eenvoudig te hanteren. Tevens is het hypoallergeen en kleurvast.
Het is makkelijk te snijden, verwarmen, schilderen etc. Het verlijmen gebeurt met een lijmpistool of met de speciale lijmen die wij in ons assortiment hebben. Het verwarmen kan met een strijkijzer, een stijltang of een heattool. Daarnaast kun je Eva Foam ook met de naaimachine verwerken.

PE Foam - Hoedenfoam
De andere hoofdsoort die wij hebben is een thermoplastisch te verwerken foam. Thermoplastisch te verwerken foam betekent dat je deze kunt vervormen en 'verlijmen' met een verfafbrander of met een speciale heattool. De warmte zorgt ervoor dat er eigenlijk een deel van het bovenste laagje smelt waardoor vervorming en verlijming eenvoudig is. De toepassingen van hoedenfoam zijn eigenlijk oneindig. Dit foam is ook zeer licht van gewicht, duurzaam, kleurvast, weerbestendig en hypoallergeen.

Dit foam is essentieel bij je Carnavasloutfit. Maak de basis en decoreer het met de oneindige kleuren en glitters uit onze eva-foam assortiment.

Kijk op onze Pinterestpagina voor inspiratie, wil je hulp bij je foamcreatie, dat kan bij onze workshops