Cabochon - Transparante druppel embellishments

Cabochon hangers zijn superleuk om te gebruiken in verschillende sieraden, en deze zijn te koop bij de Foamtastische huiskamer in Goirle en online kopen kan op onze webshop!

Cabochon edelsteen


Cabochon is de benaming voor een slijptechniek voor het slijpen van edelstenen en halfedelstenen en de benaming voor de stenen die hiermee worden verkregen.

De natuurlijke stenen worden eerst in een vorm geslepen (bijvoorbeeld in hartvorm, ovaal of vierkant) waarna er van de bovenkant laagjes af worden geslepen totdat de steen bol geworden is. Ze worden gebruikt om relieken zichtbaar te maken in reliekhouders.
Voor het cabochon geslepen is een slijpmachine nodig die met slijpschijven of slijpbanden is uitgerust.

Cabochon hanger kopen


Met deze cabochons kun je vrij makkelijk sieraden maken. Omdat de achterkant altijd plat is, kun je de stenen gemakkelijk verwerken, door te plakken of te zetten. Als het gaat om een sterling zilver of een echt gouden sieraad, wordt een cabochon meestal gezet, met krammetjes. De stenen zijn ook gewoon te plakken met onze bison lijm! Bij de Foamtastische Huiskamer vind je verschillende leuke achterkantjes voor deze cabochon stenen. Die hoef je er dan alleen nog maar in te plakken.

Cabochon bewerken


Om de transparante Cabochon stenen te kleuren zijn er verschillende pigmente nte gebruiken. De steen kan gekleurd worden met verschillende acrylverf zoals de Plus en Amsterdam lijn. Ook kunnen glas verf en Pigment poeders gemengt met verf een erg leuk effect geven!
Wel is het aangeraden om na het verfen de steen goed te sealen met een vernis.

Cabochan setting


De achterkantjes voor de Cabochan edelstenen kunnen ook zelf gemaakt worden. Hiervoor hebben wij verschillende leuke silicone molds. Deze molds kunnen gebruikt worden om met Giethars, of Resin, een eigen sierraad te maken! Wanneer de Sieraad achterkantjes zijn uitgehard kunnen de Edelstenen gemakkelijk met Seconde lijm zoals onze Bison erop worden geplakt