Lijm & Tape

Ben je op zoek naar lijm, tape of textielverharder? Kijk dan bij het uitgebreide assortiment van De Foamtastische Huiskamer, de online hobbyzaak. Wij verkopen verschillende soorten lijm en tape voor al je projecten. Bij De Foamtastische Huiskamer vind je het allemaal.

Lijm

Iedereen krijgt er wel mee te maken voor een hobby project, lijm. Het gebruik van de juiste lijm kan vaak lastig zijn en gebruik ik veel, weinig, 1 kan of beide zijden. Het shopteam van de Foamtastische Huiskamer kan je hierbij goed adviseren

Het kiezen van de juiste lijm bij je hobbymateriaal is belangrijk.

Lijmen heeft een groot aantal heel belangrijke functies:
  • Een gelijkmatige spanningsverdeling. In tegenstelling tot een boutverbinding draagt het gehele lijmvlak bij in de krachtenoverdracht ervan. Hierdoor wordt de spanning in en op de verbinding gelijkmatig over het oppervlak verdeeld.
  • Geen structuurverandering: de materiaalstructuur van de te lijmen materialen wordt, in tegenstelling tot die bij het lassen of solderen, niet veranderd of beschadigd. Bij het lassen of solderen wordt de structuur van het materiaal veranderd.
  • Gewichtsbesparing: doordat, in tegenstelling tot een boutverbinding, het gehele oppervlak bijdraagt in de krachtoverdracht, kan per saldo de constructie lichter worden uitgevoerd.
  • Gasdicht: in tegenstelling tot een boutverbinding is een lijmverbinding gasdicht.
  • Verschillende materialen zijn verlijmbaar. Materialen zoals glas en aluminium kunnen met elkaar verbonden worden.
  • De verbinding is los neembaar zonder het verlijmde materiaal te beschadigen. In veel gevallen kan de lijmverbinding eenvoudig ongedaan gemaakt worden.
  • Contactcorrosievrij: doordat de materialen van elkaar gescheiden zijn treedt er geen contact (galvanische) corrosie op.
  • Verlijming van grote oppervlakten is vrij eenvoudig mogelijk.
  • Lijmverbindingen zijn in beperkte mate elastisch, waardoor ze trillingen dempen.
Het klinkt misschien wat ingewikkeld, maar ook bij het maken van kaarten, het maken van een scrapbook of zelfs het inplakken van sigarenbandjes is de keuze van de juiste tape, folie of lijm belangrijk. Lijm online kopen doe je bij De Foamtastische Huiskamer. Neem dus even de tijd om in deze groep de juiste lijm te kiezen voor jou hobbymateriaal. Heb je advies nodig of heb je vragen stel ze gerust.

Tape online kopen

Ben je op zoek naar dubbelzijdige tape, taperoller, maskeertape etc? Neem een kijkje in onze online hobbyshop. Kom je er niet uit, bel of mail ons. Het team van De Foamtastische Huiskamer staat voor je klaar voor al je online aankopen.

Textielverharder

In deze groep vind je naast allerlei lijmen ook onze textielverharders. Wij hebben zowel paverpol als powertex in ons assortiment

Textielverharder kopen doe je bij De Foamtastische Huiskamer

Ben je op zoek naar textielverharder? Deze koop je eenvoudig online bij De Foamtastische Huiskamer.
Paverpol en Powertex zijn beide textielverharders. Met deze textielverharders is alles mogelijk. Niet alleen textiel, maar alle absorberende materialen zijn te verharden met deze verharders. Daarnaast zijn ze ook prima te gebruiken als lijm. Door kleurpigmenten aan de textielverharders toe te voegen kun je vele tinten tevoorschijn halen. Textielverharder kan zelfs gebruikt worden om zelfhardende klei te maken, waarmee je de mooiste beelden maakt voor binnen of buiten. Kom je er niet uit, bel of mail ons. Het team van De Foamtastische Huiskamer staat voor je klaar voor al je online aankopen.