Ons team helpt: Milliput epoxy klei

Milliput is een uitstekende lijm en hecht een van de volgende aan zichzelf of aan een van de andere - hout, baksteen, cement, metalen, beton, plastic, glas enz.
Het is wel belangrijk te weten dat Milliput niet bedoeld is als een dunne laag lijm. Milliput zal onder water uitharden en is hittebestendig tot 130°C.

Hoe gebruik je Milliput

Meng van Milliput gelijke delen van elke reep uit de verpakking. Kneed en rol gedurende minimaal 5 minuten in de handen tot de kleuren samenvloeien en uniform worden en er geen strepen meer zichtbaar zijn, en meng vervolgens nog een minuut.
De oppervlakken waarop de stopverf Milliput moet worden aangebracht, moeten vrij zijn van vet en vuil. Gladde oppervlakken moeten worden gereinigd met een geschikt oplosmiddel of met zeep en warm water om vuil en vet te verwijderen. Het schuren van het oppervlak verbetert de hechting.
De Milliput kan nu worden aangebracht en zal hard worden in drie tot vier uur zonder te krimpen. In alle fasen, van de eerste menging tot de laatste instelling, reageert Milliput op het gebruik van water.
Om manipulatie te vergemakkelijken en plakken te voorkomen, moeten vingers en gereedschap bevochtigd worden met water. Milliput-producten zijn bestand tegen vorst, hitte, oplosmiddelen en de meeste brandstoffen.

Tips voor het bewaren en verbeteren van de houdbaarheid van Milliput

Milliput heeft een houdbaarheid van ongeveer 2 jaar mits het wordt opgeslagen in koele, droge omstandigheden. Plaats ongebruikte epoxy stopverf Milliput in gripzakjes. Let wel elk deel in een apart zakje. Opslag bij hoge temperaturen of hoge luchtvochtigheid kan de houdbaarheid verkorten.
We weten dat klanten Milliput hebben verzacht door het een paar seconden in een magnetron op ontdooien te plaatsen (hoewel dit een praktijk is die we niet zullen adviseren en onderschrijven).

Verschillende kleuren Milliput

Je kunt de verschillende kleuren van Milliput met elkaar vermengen. Maar het is ook mogelijk om kleine hoeveelheden pigment poeder toe te voegen aan Milliput. Maar let er dan wel op dat het mengsel niet te droog en daardoor kruimelig wordt. Dus daarom is het beter een sterke pigmentpoeder toe te voegen in plaats van bijvoorbeeld poeder verf.  Verschillende kleuren kunnen worden verkregen door kruisen of mengen in het kleurengamma waarin Milliput verkrijgbaar is.
Vloeibare kleurstoffen, zoals emailverf, olieverf, op spiritus gebaseerde kleurstoffen of pigmenten kunnen ook worden gebruikt om Milliput te kleuren, maar vloeistoffen of pasta's kunnen moeilijk in de stopverf worden geïntroduceerd, opnieuw moeten kleine hoeveelheden worden gebruikt om te voorkomen dat een zeer natte mix die misschien moeilijk te mixen is.
Indien je pigmenten in welke vorm dan ook verwerkt in je Milliput dan moet je er rekening meehouden dat je de Milliput grondig moeten mensen. Zeker wel 30-35 keer te rollen en vouwen.
Dit zorgt ervoor dat alle verharder goed in contact is gekomen met de hars en de Milliput dan correct zal instellen.
Een "coole" tip! Als u wordt onderbroken terwijl u Milliput mengt, kunt u de Milliput in een diepvriezer plaatsen totdat u weer aan het werk kunt. Hierdoor blijft het product ongeveer 36 uur in dezelfde staat als waarin het werd bevroren. Haal gewoon het nu bevroren product uit de vriezer en verwarm het in de hand en het is klaar voor gebruik. Als het onmiddellijk bij het mengen wordt bewaard, behoudt het zijn kleverige aard.

Er zijn verschillende soorten Milliput

Op dit moment zijn er 6 soorten Milliput.
  • Milliput Standaard (geel/grijs): Deze wordt het meeste gebruikt o.a. voor het vullen van deuken en putten in metaal, kunststof of hout. Repareren van water—en brandstofsystemen. Vullen en afdichten van boten in glasvezel, hout of metaal. Modelleren. Sieraden maken. Beeldhouwen. Fotolijst restauratie. Sanitaire reparaties. Onderwater toepassingen.



  • Milliput Silver Gray: is geschikt voor toepassingen die niet extreem fijne details inhouden. Iets fijner dan Standaard Milliput. Ideaal voor reparaties aan gekleurde stenen tuinornamenten.
  • Milliput Superfine White: is speciaal ontwikkeld voor het herstel van porselein en keramiek, waar een fijne afwerking is gewenst. Andere toepassingen: reparatie en vullen van PVC, zwembad reparaties, wegwerken van krassen en andere onvolkomenheden in baden, douches, tegels en witte keukenapparatuur.



  • Milliput Black: ideaal als zwarte ondergrond. Reparatie van antieke klokken, eboniehout, gietijzer, dakgoten, automotieve toepassingen.
  • Milliput Terracotta: wordt voornamelijk gebruikt in de tuinen voor de bloempotten. De bruine kleur is een mooie basis om terracotta te repareren en detailleren.



  • Milliput Turquoise:  Op algemene aanvraag werd er ook een blauwe kleur gemaakt. De eigenschappen van deze Milliput Turquoise zijn gelijk aan de andere soorten Milliput. Met hem met zilver of wit en je krijgt een lichtere kleuren. Of combineer kleuren om patronen te maken

Waar gebruik je Milliput

  • Gebruik in de sanitaire wereld
  • In huis, tuin en keuken
  • Wereld van keramiek
  • Marine en buitenhuis
  • Kunststoffen
  • Boetseren en modelleren
  • Div. Creaties
  • Reparatie

Bekijk hier wat inspiratie filmpjes