Gelli Plate

Het maken van monoprinten is een super leuke techniek. Dit kan met een gelli plate of met lino drukken. Bij De Foamtastische Huiskamer kun je voor beide mono print technieken alle benodigde gereedschappen en toebehoren kopen. Zowel in de winkel zijn de materialen aanwezig of heerlijk shoppen vanuit je luie stoel in onze webshop.

Gelli plate, voor monoprint en gelli art

Ga aan de slag met een gelli plate of monopress plate. Deze gelei-achtige plaat kun je gebruiken met met acrylverf met een roller evt. in combi met retarder. Vervolgens breng je structuur aan in de verf op je gelli plate met bijvoorbeeld spatels, sponzen, stempels of sjablonen. Leg een vel papier op de Gelli plate en klaar is uw print.
Of gebruik hem in combinatie met je favoriete stempelinkt, zoals Memento, distress inkt of versamagic.
Maar ook met gelatos krijtjes kun je de gelli plate gebruiken. Combineer de gelli plate met je favoriete masks en sjablonen.

Welk papier gebruik ik voor de gelli plate en hoe maak ik hem schoon

Te gebruiken om elk soort papier, maar bij voorkeur dikker papier en onze voorkeur is ons aquarelpapier, omdat het stevig is en goed tegen vocht kan. Of bijvoorbeeld zwaarder papier van 300 grams van CraftEmotions.

Gelli plate kopen

Een gelli plate is een geweldig gereedschap waarmee je in een handomdraai heerlijke achtergronden mee maakt. Naar een paar filmpjes en voorbeelden ben je om dan wil je ook een gelli plate kopen Hij is perfect voor art journaling. Maar zeker ook geschikt om je eigen design papier te maken voor je scrapbook.
Na gebruik makkelijk schoon te maken met water en zeep. Of bijvoorbeeld de stempelcleaner van Vaessen.
De Gelli Arts Printing plate is makkelijk in het gebruik, eenvoudig te reinigen en duurzaam. De plaat kan steeds opnieuw worden gebruikt. Ons team adviseert je graag bij Gelli plate kopen.

Linomaterialen kopen

Bij de Foamtastische vind je alle benodigde hobbymaterialen om te starten met linodrukken. Denk aan linosoft, maar ook de benodigde linoinkten en brayer. Wij hebben deze van het kwalitatieve merk Essdee uit UK.