De Foamtastische Huiskamer | Hobbymateriaal | Creatieve workshops | Kinderfeestjes

Acrylverf | Acrylinkt

Wat is Acrylverf en wat is acrylinkt?

Acrylverf (of polymeerverf) is een verf die ten opzichte van andere verfsoorten snel droogt. Daardoor kunt je een pas gemaakt schilderij sneller overschilderen of bijvoorbeeld bijwerken | aanvullen. De korte droogtijd maakt de verf erg populair bij verschillende schilders.

Acrylverf kan op heel veel verschillende ondergronden gebruikt worden. Papier, (canvas)doek, hout, aardewerk etc. Daarnaast is acrylverf te gebruiken bij diverse schildertechnieken en kun je hem mengen met verschillende mediums. Daarom is deze verf geschikt is voor beginnende en de professionele schilder.

Acrylverf en acrylinkt bestaan uit diverse pigmenten met acryl (kunststof polymeerhars) als bindmiddel. Het is een waterverdunbare synthetische verf. Dit soort verven hebben de eigenschap dat ze met verschillende soorten materialen zijn te mengen. Je kunt acrylverf vaak kopen in een pot, tube, spuitbus of stift.

Acrylic Ink

Acrylinkt is eigenlijk een dunne versie van acrylverf, al dan niet met glitters. Het is dus ook gemaakt op basis van een acrylbindmiddel en droogt watervast op. Ideaal voor een breed scala aan technieken zoals kalligrafie, aquarel, airbrush (muv de glittervariant) en kan gebruikt worden met een technische pen (muv glitter)