De Foamtastische Huiskamer | Hobbymaterialen & Creatieve workshops

Worbla

Wat is worbla en waar koop je het?

Worbla is een thermoplastische kunstof. Het is een hoogwardige plaatmateriaal dat je kunt gebruiken voor het maken van onder andere Fantasy, Cosplay, theaterproducties en andere creatieve projecten.De Foamtastische Huiskamer is 1 van de geselecteerde dealers van deze producten.

Hoe verwerk je Worbla?

Het materiaal is te vormen door het te verwarmen vanaf ca. 60-90 °C  Daarna is het in ieder gewenst ontwerp te modelleren. De lage verwarmingstemperaturen maken het mogelijk het heel eenvoudig met de hand te verwerken. Verwarrm een stuk in de oven of maak gebruik van een handige heattool. Na verwarming is de worbla ca. 2 minuten te vormen. Daarna kun je het opnieuwe verwarmen en verder werken. Dat is het handige van een thermoplastisch materiaal. Daardoor kun je het ook met warmte "verlijmen". Het verwarmde materiaal druk je tegen elkaar aan om verbindingen te maken zonder toevoeging van lijm.

Wil je een extra harde basis dan werk je met meerdere lagen. Dit doe je door ze te verwarmen en samen te drukken. Worbla kan je extra volume geven door in de tussenlaag onze thermoplastische foams te verwerken.  Of maak een volledige basis van foam die je inpakt met Worbla.

Heb je het uiteindelijke ontwerp 1-2 minuten laten afkoelen dan blijft het vormvast. Kleine aanpassingen doe je eenvoudig door het plaatselijk opnieuw te verwarmen met je heatgun.

Hoe werk je worbla verder af?

Een gladder ontwerp nodig, dan schuur je het een beetje op. Daarna kun je het primen met Hexflex of Flexbond. Voor de afwerking van je props kun je werken met Montana Acryl spray, Plus Acrylverf of Amsterdam acrylverf.

Worbla is 100 % bruikbaar

Reststukken kun je verwarmen en samenkneden en dan uitrollen tot een nieuwe gladde plaat Worbla.
Dit kunststof is een samenstelling van natuurlijke vezels en harsen en vrij van gezondheid schadende en allergenen stoffen. Voor product vergelijkingen en specificaties verwijzen wij u naar de productinformatie