Powertex Bister Patina 0,25 liter

250ml

Powertex Bister Patina  0,25 liter
Powertex Bister Patina  0,25 liter
€ 7.45 6.75 *Prijzen zijn inclusief btw
Bister is een donkerbruine patina op waterbasis, te gebruiken op Powertex Ivoor en Terracotta.
Maak tijdens het drogen schakeringen van donker naar licht door patina weg te vegen, of na het drogen met een vochtige doek.

Gebruik steeds Powertex Easy Varnish om te fixeren

Powertex bister/patina vloeistof (kant en klaar) (meerdere kleuren).
Deze bister in 250 en 500ml is kant en klaar voor gebruik. De makkelijkste manier om deze bister te gebruiken gaat als volgt. Giet een hoeveelheid over in een spray flesje. Giet centraal een kleine hoeveelheid Powertex Ivoor, gele oker of terracotta uit op een schilderdoek. Smeer Powertex met een spatel open, zorg voor verschillende diktes. Spray er een laag bister overheen 1 of
kleuren (zie gekleurde bisters) naast of door elkaar. Föhn voorzichtig met de haardroger op de dunste lagen Powertex en ga dan over naar de dikke lagen. Je ziet meteen de craquelé ontstaan. Na het drogen kan er met het sponsje indien nodig overtollige of te donkere bister weggewassen worden. Opgelet, wrijf niet te veel in de mooie stukken craquelé.
Goed om weten: bister is niet watervast, kan dus niet zonder vernis naar buiten. Schilderijen met bister ook na droogtijd steeds een vernislaag geven bij voorkeur met een spuitbus.

Productkenmerken

Merken Powertex